Poets er op los met onze borstels gemaakt met geitenhaar

Vandaag hebben we onze eerste levering geitenhaar borstels ontvangen. Bij het testen van de borstels waren we verbaasd over hoe zacht het geitenhaar is. De haren zijn zo dicht op elkaar geplaatst dat dit een enorme dichtheid creëert.

goat

Maar wat betekent dit voor mijn schoenen? Nou, de hoge dichtheid van de haren op de bostel geeft een mooie afwerking bij de afwerking van het oppoetsen van schoenwas of crème. Doordat de crème of was dusdanig verwarmd wordt gaat deze nog meer glanzen als bij een normale uitpoetsborstel of poetsdoek. Doordat het haar zo zacht is laat deze borstel geen krassen achter in de nieuw en nog zachte laag schoenpoets. Geithaar bind ook stof waardoor deze niet achter blijft op de schoen.

De borstel is naast het poetsten van regulier glad leer ook zeer geschikt voor het poetsen van exotisch reptielen leer. De grove structuur van het leer maakt het soms moeilijk om voor een reguliere uitpoetsborstel ieder kiertje efficiënt te poetsen. Met een borstel met geitenhaar komt u vanwege de grote hoeveelheid haren tussen alle kiertjes in het leer. Onze uitpoetsborstel van 100% geitenhaar vindt u hier.