Shaving in style – back in the days

De klassieke safety razors en dassenhaar scheerkwasten groeien de afgelopen jaren weer sterk in populariteit. Waarom vraag je je af? Als je naar onderstaande foto kijkt, begrijp het waarschijnlijk al voor een groot deel, het oog wil immers ook wat.

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de looks. Safety razors zijn fijn in gebruik, geven je een ouderwets gevoel tijdens het scheren, je bereikt er een glad resultaat mee en ook niet geheel onbelangrijk: de mesjes zijn een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een Gilette scheermes. En dan een dassenhaar scheerkwast, daar kan je na een paar keer niet meer zonder. Het schuim dat je met een kwast aanmaakt is vele malen lekkerder dan scheerschuim uit een bus of dat je met de hand opschuimt. Dassenhaar scheerkwasten staan ook bekend om hun duurzaamheid, als je goed voor hem zorgt, kan ie je hele leven mee.

 

De hierboven afgebeelde EJ89 scheerset en vind je hierEdwin Jagger en andere mooie scheerproducten koop je bij The Shaving Company.