Life is too short to wear plain white socks

Gelukkig hebben we die dan ook niet! Vandaag hebben we wel de nieuwe collectie van Pantherella ontvangen. Deze modieuze herensokken zijn verkrijgbaar bij de ShoeCare-Shop via deze link.

Pantherella
De geschiedenis van Pantherella begint bij Louis Goldschmidt welke in 1937 een sokkenfabriek opent in Leicester. Louis Goldschmidt heeft de ideologie om lichtgewicht herensokken te produceren welke tegelijkertijd duurzaam zijn. In 1990 word Pantherella gekocht door het iconische modemerk Burberry. Door de overname is de nadruk nog meer op kwaliteit komen te liggen.

Pantherella6x4

Kwaliteit
Vandaag de dag is Pantherella een internationaal merk met Britse gevoelswaarde en kwaliteit. Meerdere prestigieuze heren mode en lifestylewinkels voeren het merk waaronder Mr. Porter, Harrods en Rochester London.

Materiaal
De ShoeCare-Shop biedt sokken en kousen aan welke gemaakt zijn met verschillende materialen. De sokken zijn of gemaakt met “Cotton Lisle” of met “Merino Wool”.

Cotton Lisle
Dat klinkt allemaal heel leuk denk je dan. Maar wat heb je er aan, dat Cotton Lisle? Cotton Lisle is een Egyptische katoen welke is “gemerceriseerd”. Dit is een behandeling welke in 1988 is uitgevonden door Dhr. John Mercer en zorgt er voor dat het katoen gaat glanzen en zijdezacht word. Wij hebben verschillende modellen aan welke met gebruik van Cotton Lisle zijn geproduceerd. Klik hier om naar het assortiment te gaan.

Cotton Lisle

Merino wol
Het merinosschaap is dankzij zijn hoge kwaliteitswol een van de bekendste schapenrassen in de wereld. Dankzij de vele huidplooien die het schaap heeft produceert één schaap wel vijf kilo wol per jaar. Per vierkante centimeter groeien bij een Merinosschaap tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld ander schaap. De wol heeft een zeer fijne structuur en is daarom zeer geschikt voor tal van toepassingen zoals kleding. In ons assortiment bieden wij een prachtige Argyle motief sok aan gemaakt met Merino wol (klik hier).

merinoimag