Mirror shine op je schoenen

Wil je de neus van je schoenen die ultieme glans geven? Hieronder leggen we uit hoe je dat doet.

Wat heb je nodig? Pate de Luxe schoenwas en een beetje water. Dan is eigenlijk vooral een kwestie van herhalen.

Je doet een kleine hoeveelheid Pate de Luxe (less is more) op de een insmeerdoek en breng deze met kleine ronddraaiende bewegingen aan op de neus van de schoen. Tijdens het aanbrengen van de schoenwas leg je af en toe een druppel water op de neus van de schoen en wrijf je die samen met de was in. Na het insmeren laat je de schoen een paar minuten staan om de neus daarna uit te poetsen met een uitpoetsborstel. Vervolgens poets je de schoen ‘af’ met een katoenen doek of lamswollen poetshandschoen. De poetshandschoen geeft de mooiste glans, maar ja, die is wel ook gelijk een stuk prijziger dan de poetsdoek.

Het proces van insmeren, uitpoetsen en afpoetsen herhaal je net zo lang tot je de glans bereikt hebt die je wilt hebben. Het is echt niet gek om dit een keer of vijf te herhalen.

De beschrijving nog even kort in beeld zien, dat kan: