Hoe verwijder ik oude schoenpoets van mijn schoenen?

Goed onderhouden schoenen worden geregeld gepoetst. Maar, teveel schoenpoets of verkeerde schoenpoets (synthetisch) is niet goed voor het leer. Of je hebt per ongeluk de verkeerde kleur schoenpoets gebruikt. Het kan dan nodig/verstanding zijn om de oude lagen schoenpoets te verwijderen voordat je ze opnieuw gaat poetsen. Door vuil en oude schoenpoets te verwijderen, kan de verzorgende schoencrème of schoenwas beter in het leer trekken. Maar hoe verwijder je die oude lagen schoenpoets goed?  Daar zijn verschillende producten voor, zoals Saddle  Soap en Renomat, beide van Saphir.

Saddle Soap
Saddle Soap van Saphir is een zeep speciaal voor het reinigen van leer en ideaal voor het schoonmaken van schoenen voordat je ze opnieuw poetst. Met de bijgeleverde spons en heet water zeep je de schoenen ‘schoon’. Als je tevreden bent over het verwijderd vuil en oude lagen schoenpoets haal je met een natte doek de zeepresten van de schoenen. Daarna wrijf je de schoenen met een droge katoenen doek droog. Laat de schoenen eerst volledig drogen voordat je de nieuwe schoenpoets (op basis van bijenwas) aanbrengt.

Saddle Soap koop je hier

Renomat
Renomat van Saphir is een reinigingsmiddel dat bedoeld is voor het grondig reinigen van leer. Het verwijdert zowel vuil als oude lagen schoenpoets, waaronder synthetische schoenpoets op basis van siliconen. De Renomat wordt aangebracht met het bijgeleverde borsteltje. Na het schoonmaken van de schoenen met Renomat verwijder je overgebleven resten met een droge doek of schoenpoetsborstel en laat je ze minimaal een kwartier drogen voordat je de nieuwe schoenpoets (op basis van bijenwas) aanbrengt.

Renomat is ook zeer geschikt voor het verwijderen van vlekken in leer of het reinigen van schoenpoetsborstels. Wel is aan te raden de Renomat eerst te proberen op een deel van het leer dat het minst in het zicht komt.

Renomat koop je hier